PRESENTACIÓ

Som un grup de 5è A de l'escola Proa i venim a explicar-vos l'aparell excretor.

Som molt treballadors i eficients.

A l'Aina li agrada dibuixar, a la Clàudia li agrada el volei, a l'Èric el futbol, a l' Albert el tennis i a l'Andrea li agrada dibuixar.

Us convidem a visitar el nostre bloc, aprendreu moltes coses.

LES PARTS DE L'APARELL EXCRETOR

Els òrgans que formen l’aparell excretor són: els ronyons, els urèters, la bufeta urinària i la uretra. Hi ha un ronyó a cada costat de la columna vertebral per on passa tota la sang i on es filtra formant l' orina.

Però no tot l’aparell excretor està format per aquets òrgans, perquè si no, com s’expulsa la suor? La suor serveix per portar també els residus a través de la pell. La suor es forma per les glàndules sudorípares.

 

On surt la caca.

L' intestí gros.

Les parts d'on surt el pipi.

Un ronyo per dins.

La suor porta bruticia que treiem del cos.

A la pell tambe excretem subtancies.

COM FUNCIONA?

Després de filtrar  la sang , la brutícia es transforma en orina, que  passa pels urèters i va a la bufeta urinària, on s’acumula tota l' orina i s’expulsa per la uretra.

 

Per l’anus eliminem aquelles substàncies dels aliments  que no hem digerit. La seva funció és eliminar les substàncies tòxiques del cos.

                                                                                                                 

 

CURIOSITATS

 

Sabies que els pets estan fets d’hidrogen, meta nitrogen, oxigen i diòxid de carboni?                                                                                                         També tenen una petita paret d'excrement.

HI HAVIA UNA VEGADA...

 

La caca i els seus amics 

 

Per començar us presentaré la Bufeta, que ve de Mèxic  i la veritat és que parla amb un accent una mica estrany. Després hi ha el meu amic Ovari, el que no m’agrada d’ell es que sempre s’amaga de mi. També hi ha els Ronyons, que són bessons. Sabeu què? Són cantants i es diuen Ronyeliers. Quan estava baixant em vaig adonar que tenia una cosa dura al darrere, vaig pensar que era un os perquè no parlava.

Al final del trajecte el que no m’agrada és quan estiren la cadena, perquè  em fan sentir com si no fos res...

LA NOSTRA MAQUETA